DIY Halloween: Frida Kahlo

03:03


Približuje se noč čarovnic in nekateri izmed vas radi izkoristite vsako priložnost za maskiranje. Pa naj gre za romantični ples v maskah, ali pa grozljivo tematsko zabavo, kakorkoli, tudi sama uživam v maskah in vsem z njimi povezanim! Še raje pa jih seveda sama izdelam :)

Tokrat me je navdušila Frida Kahlo, mehiška slikarka, ki je sicer najbolj poznana po svojih avtoportretih. Njena pojava in modni slog so nezgrešljivi in verjetno tudi zato inspiracija mnogim, tokrat tudi meni. Brezpogojno vključujejo močne barve, rože v laseh, "unibrow" in še nekaj skrivnostnega, kar je naš fotograf Maj Pavček uspešno ujel v sledeče fotografije. Za kostum "Frida" potrebuješ široko barvito krilo, preprosto majco ali srajco, barvito ruto in nekaj modnih dodatkov, ki jih lahko naredš sama. 

OBROČ ZA LASE
(potrebujemo: osnovo za obroč - umetne rože različnih barv in velikosti - vroče lepilo)

> Vroče lepilo nanesemo na koren rož in močno pritisnemo na obroč. Nekaj časa držimo. Postopoma dopolnjujemo, dokler ne porabimo vseh rož ali pa dobimo želeno obliko. <

UHANI
(potrebujemo: 2x: filc za osnovo, 8 kosmatih bunkic, 3 srebrne perle in 3 srebrne flatback kristale s premerom 15mm, povezovalno palčko in nastavek za clip-on uhan.
Orodje: škarje, klešče in vroče lepilo) 


> Najprej z vročim lepilom nalepimo kristale, perle in plišaste cofe na filc - v želeno obliko. Ko se posuši, filc obrežemo. S palčko povežemo oba dela in na hrbtno stran nalepimo nastavek za uhan. <

Končano :-)

Veselo ustvarjanje! 


You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.