Zakladi Avstrije: St. Pölten

07:33Sankt Pölten se nahaja dobro uro vožnje severno od Dunaja. Tam sem preživela približno šest mesecev, vendar je mesto tako majhno, da ga "obdelaš" pravzaprav za vikend! Očaral me je zaradi svoje barvitosti, simpatičnih ulic in baročne arhitetkture. Mestece deluje morda malo staromodno, ampak je prav zato tudi na nek način prisrčno. Tudi domačini, ki so vsakič, ko se je ponudila prilika, malo "pametovali" so mi s časom prirasli k srcu.

St. Pölten ima le 50000 prebivalcev in je deželno glavno mesto Spodnje Avstrije.
Tako kot v večini avstrijskih mest, se tudi v tem kraju trgovine in galerije zaprejo zelo zgodaj, okrog 19.00 ure. Takrat na razpolago ostanejo zelo prijetno mestno kopališče Aquacity St. Pölten, številne restavracije ter velik kino/zabaviščni park malo ven iz mesta.

Nujno moram omeniti restavracijo Rhodos, na mestnem trgu, kjer sem jedla najboljšo grško hrano do sedaj! Brez heca. Pogosto pa sem zahajala tudi v majhno restavracijo Rajput, kjer nudijo indijske, pakistanske in veganske specialitete. Obedve ne izgledata ravno "fancy", sta pa preverjeno odlične.

ps. veliko trgovin in drugih poslovalnic ima odmor za kosilo, ki ga lahko izkoristiš za sprehod, kavico in opazovanje okolice ;)You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.