Adventni venček za 5eur!

02:35


Zdi se mi prav, da dobre ideje podprem in širim dalje. Zato bi vas rada povabila na izdelovanje venčkov v Botanični vrt Ljubljana, kjer si boste iz popolnoma naravnih materialov in pod izkušenim vodstvom sami ustvarili svoj božični, adventni, namizni, ali kakorkoli že, okrasni venček :)

S simboličnim prispevkom - 5 eur - podprete delo botaničnega vrta in hkrati naredite nekaj dobrega zase, saj si boste vzeli čas, se sprostili, se naučili nečesa novega, ustvarjali in na koncu odnesli domov kar boste ustvarili. 


V SREDO 29.11. ob 17ih se torej vidimo v Botaničnem vrtu Ljubljana


Kako poteka? 

Poglej video - TUKAJ.
Ob prihodu, na recepciji prejmete osnovo/obroč in žico, nato se premaknete v sosednjo stavbo, kjer čakajo mize in škatle polne vejic zelenja: smrek, jelk, bršljana, pušpana, ... prejeli boste navodila in po potrebi pomoč, kako se lotiti izdelave venčka. Gospe iz botaničnega vrta so ves čas prisotne, demonstrirajo, razlagajo, pomagajo... še nihče ni odšel praznih rok!


Iz prve roke:

S puncami smo se pretekli teden preizkusile, in v dobri uri izdelale vsaka svojega, drugačnega. V bistvu res ni težko, ko enkrat dobiš "grif" :) Čisti začetek in zaključek sta po mojem mnenju najtežja. In to je tudi eden izmed razlogov, zakaj priporočam udeležbo delavnice, saj ti doma nihče ne pomaga.


Kaj pa okrasitev?

Na delavnici imajo pestro izbiro naravnih okraskov kot so storži, peške, pobarvani lešniki in orehi... nekaj jih je v naravnih barvah, nekaj v zlatih, srebrnih, rdečih in seveda tudi bleščečih odtenkih. Te dodatke se pritrdi na koncu s pištolo za vroče lepljenje. 


Nataša je izdelovala venček za trgovino Krajček, ki se ukvarja z BIO in EKO prehrano, zato je uporabila bolj naravne barve in oblike.
p.s. če bi namesto žice uporabili vrv, bi bil venček popolnoma razgradljiv in s tem še bolj prijazen do okolja! Vendar je to preceeej težje, zato morda prvega naredite z žico ;)


Maja se je odločila za kombinacijo z belimi storži in mini steklenimi bunkicami, Barbara za popolnoma naravnega, ki ga bo krasila le velika rdeča pentlja, jaz pa sem bolj kičaste narave in sem zato s seboj prinesla veliko "bling-bling" dodatkov, ki sem jih vpletla. * Če si tudi vi želite kakšni posebnih dodatkov, jih lahko prinesete s sabo. Različni okraski za jelko, ketnice, perlice se odlično kombinirajo s stroži! In najboljše?! 

Kdor je že kdaj ustavrjal ve, koliko prostora, materiala in orodja se potrebuje. In koliko nereda se ustvari, kajne? Predvsem, če si predstavljate tisoče iglic, smole po mizi, tleh, rokah...
Tukaj, ko ustavriš svoj venček, ga vzameš in greš, pospravijo pa drugi ;)
To je res luksuz, ki stane le 5eur

Se vidimo v SREDO 29.11. ob 17ih


Pozdravljamo vas Katja, Nataša in Barbara,
Maja pa za objektivom ;)

ps. Barbara je vmes posnela kratek video, ki prikazuje kako pridno smo ustavrjale... pogledaš ga lahko TUKAJ

You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.