EKO, BIO in DIY darila

07:09

METIN ČAJPoznamo preko 15 vrst mete. V Sloveniiji so najbolj razširjene poprova meta, maroška meta, njivska meta, mačja meta, vietnamska meta in še kakšna. 
Lahko jo uporabljamo kot zelišče, začimbo, naredimo metin sirup ali liker, jo dodamo sladicam, v arabski kuhinji je nepogrešljiva tudi pri mesnih jedeh, midva pa jo najraje jeva v skutinem namazu najine prijateljice Neže; recep sledi v kratkem ;) 

Torej, metin čaj blagodejno vpliva na prevavo, povečuje koncentracijo in zmanjšuje psihično in fizično utrujenost. Nekateri trdijo tudi, da zbuja, vendar tega učinka pri sebi ne opažam :) 
Metin čaj je aromatičen in okusen brez sladil, s kančkom sladkorja pa pričara okus maroških ulic in kavarn. 

Meta je zelo preprosta rastlina, raste skoraj povsod in brez pretirane oskrbe. Tudi midva sva jo "pridelala" veliko preveč, zato jo bom uporabila ob letošnjem obdarovanju. Moja darila bodo zdrava, ekološka, slovenska, uporbana in doma narejena ;) 

Če jo sami niste  vzgojili in/ali nabrali dovolj, lahko na tržnici dokupite tudi druga zelišča in pripravite mešani zelišči čaj :) 


POTREBŠČINE: 
najmanjše filter vreške za čaj (Müller) 
debelejši sukanec ali garn 
škarje in šivanko
karton - trši in lepši papir
pisalo in/ali nalepke


POSTOPEK:
 Čajne filter vrečke enakomerno napolnimo z zelišči - nato pripravimo kartonče; jaz sem razrezala okrasni karton iz neke embalaže na malo več kot centimeter velike kvadratke ter jih okrasila z nalepkami - pripravimo pol metra dolge niti in prvo nit vstavimo v uho šivanke - čajno filter vrečko prepognemo in zašijemo tako, da ostane čimveč niti - nato s šivanko prebodemo tudi katronček in preostanka niti zavozljamo. 


Vse skupaj lahko zapakiramo v lično škatljico, zato da se do uporabe nahaja na suhem.You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.