DIY Christmas Pyjama

01:12

V tandemu delujeva dobro :) tokrat govorim o Tjaši in ne mojem možu...
Ponavadi skupaj ustvarjava makeup za posebne priložnosti, npr mojo dekliščino, njene Viktorje in podobno... Poleti sva se lotili prvega skupnega DIY projekta: modnih dodatkov morske deklice (sliši se morda malo čudno, ampak objava je vsekakor vredna ogleda: KLIK KLIK tukaj :)

Tokrat pa sva se s Tjašo lotili bolj praznične DIY tematike. Obe zelo radi ustvarjava, dekorirava dom, predelujeva oblačila. Odločili sva se, da izdelava "pižami" za praznične dni, romantični vikend v koči nekje v hribih, ali pa za božično jutro... Mislim, da se jasno vidi, da NISVA ciljali na "ugly christmas sweater" :) :) :) ampak na lično in uporabno oblačilo. Če pa vas slednje bolj pritegne, enostavno zamenjajte barve v čimbolj živahne, dodajte veliko zlatih zvončkov, pisanih cofkov in še 2x toliko bleščic, pa bo hitro postal "ugly christmas sweater"!
Moj najljubši (zimski) motiv je jelen-ček. Zato sem se odločila, da ga narišem in našijem na zgornji del pižame / tankega puloveja. Nato sem mu rogovje okrasila z nekaj perlicami in bleščicami. V bistvu zelo preprosto, ampak precej zamudno... približno tri ure sem šivala :(

Tjaša je naredila spalno srajčko ozirom oblekico z motivom smreke. Pravzaprav je postopek zelo podoben, le da je ona uporabila veliko večje in bolj efektivne :) perle. Priporočam! Njen postopek si poglej tukaj: http://tkswat.com/diy-lep-ugly-christmas-sweater/


Kaj rabiš za pižamo z motivom jelena: 
- pulover, majico, tuniko, pižamo... tkanje brez močne strukture
- debelejšo volno v kontrastni barvi in "debelo" šivanko
- prelice, bleščice, okraske po želji
- pisalo (flumaster) in škarje

Postopek:
Na netu najdi skico jelena (ali česa drugega) ki ti je všeč. Natisni in preriši na majico. Obvladljivo dolžino volne (kak meter) nanizaj v šivanko in z njo šivaj po narisani obrobi. Nastala bo prekinjena črta, zato bo potreben še en krog šivanja, da zapolniš razmake. Perlice in bleščice po občutku razvrsti po jelenu in jih prišij.
Pozor:
- Navaden flumaster na mojo majico, ki je zelo tanko pletena, ni hotel pisati. Zato sem vzela permanentno pisalo. To je precej močno in sem se bala, da bo po šivanju s svetlo (roza) volno osalo vidno. OBRNI PULOVER NA NOTRANJO STRAN in tam riši :)
- Za lepše linije pri drugem krogu šivanja, ko zapolnjuješ razmake, obrni pulover nazaj na pravo stran.
- Predno začneš obleci pulover in označi kje oziroma kako visoko / nizko želiš imeti motiv.
- Uporabljaj krajše dvojne niti. Če se bo pri pranju kaj pretrgalo, se bo "zrušil" le del, ne vse :)VESELO USTVARJANJE! :)

Katja in Tjaša

You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.