DIY: naredi adventni koledar preprosto in hitro

04:01


Štiri leta živiva skupaj in vsako zimo sem svojemu dragemu namignila, da bi bila vesela adventnega koledarja... Vsako leto se je "zgovarjal", da decembra tako ali drugače pojemo preveč sladkega in da tega ne bo podpiral. Ostala sva brez in tako kot je predvidel, sladkega smo pojedli vsekakor dovolj ;) 

Ampak, pri adventnem koledarju gre predvsem za veselje, da opreš okence, pokukaš v vrečko, odviješ mini darilce... in to večkrat, torej 24-krat. Ni nujno, da so vrečke polne cukra; prav tako ni nujno, da so vse vrečke namenjene meni/njemu/nama... nanje lahko napišeš tudi ime mame, prijateljice, brata in jih z mini pozornostjo razveseliš, ko te decembra obiščejo?! Lahko jih "napolniš" s kakšno lepo mislijo, ali pa z vstopnico za kino, koncert, gledališče... stavri, za katere med letom pogosto zmanjka časa. 

Letos sem torej zadeve prevzela v svoje roke in na hiter in enostaven način ustvarila adventni koledar. Zanj potrebuješ: žeblje, kladivo in vrv za "okvir", lučke in vejice (ali kakšne druge okraske) za dekor ter 24 vrečk, ščipalk ter nalepk. Namesto ščipalk lahko vse vrečke preluknjaš in jih z vrvico pritdiš na okvir. Namesto nalepk pa lahko tudi s flumastri/barvicami/permanentnim pisalom narišeš številke od 1 do 24. Skratka, strošek je lahko minimalen ;) 

Napolnila sem ga pa nekako tako: plovica vrečk je polna (drobnih) sladkišev :) kupovala sem jih v Avstriji, ker imajo precej drugačno ponudbo in se mi to zdi veliko bolj razburljivo :) in pa v Mullerju, ki je prav tako dobro založen z raznimi "Special Edition" pakiranji. 
Druga polovica je napolnjena z različnimi uporabnimi stvarmi. Na primer modelček za piškote, štumfki, hlačke, krema za roke... Dobra tretjina vseh vrečk pa je namenjena nekaterim prijateljem, ki so se v decembru napovedali ter vam, bralcem, ki boste sodelovali pri "GIVEAWAY-u" 
Morda si med njimi tudi ti ;)

POSTOPEK: 

You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.