TOP 5 x 5 slovenskih daril

11:29

Veseli december je tu in z njim tudi čas obdarovanja.
Kaj podariti v času prekomerne izbire in masovne potrošnje? To ni lahko vprašanje :) Kaj je sploh smisel obdarovanja in kakšno darilo bo imelo pravo vrednost v očeh (in rokah) tistega, ki mu je namenjeno?!

Najpomembnejše izhodišče pri obdarovanju je dejstvo, da se potrudimo. Se strinjate?
Naj gre za lepo misel, majhno ali veliko darilo, šteje pozornost, ki jo s tem izkažemo drugi osebi.
Dobro darilo je torej tisto, kjer se vidi, da je izbrano s premislekom. Da je namenjeno konkretni osebi, njenim/njegovim interesom oziroma okusu prilagojeno.

Prav tako je "pomembno", da je darilo uporabno in kakovostno. In prav takšnih izbir imamo s slovenskim podpisom kar nekaj. Najin izbor TOP 5:

LISCA
Podjetje iz Sevnice se ponaša s 60-letno tradicijo. Spodnje perilo, pižamice, haljice... dizajnirano in narejeno v Sloveniji. Rada podpirava domače, pa tudi če "Victoria Secret" zveni bolj glamurozno.
Rdečo kapo podarjava, piši v komentar, če si jo želiš ;)


AFRODITA
Kozmetike ni nikoli preveč! S tem se bo strinjala (skoraj) vsaka ženska. Afrodita ponuja zelo široko paleto izdelkov, če ne veste kaj bi, so zimski kompleti tuš gelov in krem za telo zagotovo uporabna, kakovostna in varna izbira. Za nekoga izmed vas pa imava dva potovalna darilna kompleta... piši v komentar.

GORENJKA
s čokolado težko zgrešimo :)
Prav posebaj pa bi rada izpostavila njihov trud in izvirnost pri zimskih edicijah. Že lani so ob prazničnih dneh pripravili dizajnersko preobleko celotnega asortimana, bili so nekakšni vzorčki, ki spominjajo na pletene puloverje. Letos pa so se odločili za 3D zlate motive. Zelo všečno ;)
Kdor se strinja in si želi zimsko preobleko Gorenjke ogledati (in okusiti) v živo, naj se javi!
ZULU ZION
Še ena "klasika" med darili - štumfi. Z njihovim nakupom podpremo mlad slovenski Start-up, ki smo ga lahko zasledili v oddaji Štartaj Slovenija. Dizajni so zelo pisani, vzorci večinoma močni, na spletni trgovini pa najdtete tudi bolj umirjene modele. Kaj nama je še posebaj všeč? Da nimajo močnega patenta in na koži ne puščajo sledi. Se pa pri pranju malo krčijo, pozor ;)
Za Giveaway so na voljo v številki MEDIUM.
MAGNIFICO
Hotela sem predlagati tradicionalni Božični koncert Magnifica, vendar je že razprodan. Še sreča, da karte že imava! Lepo doživetje se vam zagotovo obeta tudi v številnih glasbeno - plesno - umetniških ustanovah po Sloveniji....Ob tem pa sem se spomnila še številnih slovenskih umetnikov in rokodelcev, katerih izdelki lahko razveselijo vaše bližnje. Če je vaše vodilo unikatnost, je tukaj še nekaj idej:

Nakit: lesen nakit Lesema, steklen nakit BKG, nakit iz tekstila Štrikula, prefinjen geometrični Sui in moj nakit, KK Jewellery.

Torbe in torbice: Miskabags platnene torbe, Frachella nahrbtniki z resicami, Fensismensi drobižnice, Tyashulina torbice z narisanimi vzorci in BOO packs urbani nahrbtniki.

Za dom: keramika Hana Karim, viseči izdelki Ornamentist, tiskovine in citati Quotelife, izdelki za dom Fino fino Handmade in rokovnik Sweet Plans.

Za najmlajše: Little Lambo čeveljčki, FizziMizzi plišaste igračke, Mali junaki personalizirane pravljice, OhhNoo lesene igrače, Slovenska pručka darilo iz lesa

You Might Also Like

10 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.