POROKA: Moje družice

13:03

Da si želim družice, je bilo jasno od nekdaj. 

Naj gre za amerikanizirano navado ali ne, na ta dan, ki sem ga "sanjala že kot majhna deklica" sem si ob sebi želela svoje najbližje prijateljice. Punce, s katerimi sem odraščala, šla na prvo morje, na prvo veliko potovanje, delila izkušnje študentskih let in prve zaposlitve, doživela veliko življenskih preobratov, katastrof, prekrokanih noči in seveda veliko lepega.
Z vsako izmed njih sem si blizu na nekem področju, naju druži neka dejavnost, recimo temu tako, z eno preko 20 let, z drugo šele 2 leti, z večino pa nekje vmes. Med sabo se niso vse poznale in zato sem toliko bolj hvaležna, da so se dobro ujele in me skupaj spremljale pred in med poroko.Vse skupaj smo se dobile "le" trikrat: za pomerjanje poročne obleke, na prvi sestanek in nekaj dni pred poroko. Vmes so bile še druge "obveznosti" v različnih zasedbah, usklajevanje vabil in tiskovin, manjši izleti v Zagreb, Udine, npr. z Nežo sem iskala blago po Trstu, z Mojco čevlje po Celovcu, s Tjašo sva hodili k Maji Štamol na probe, vsi skupaj smo probavali različne tortice in slaščičarne. 

Približno tri mesece pred poroko smo se dobile pri meni doma. Spekla sem tortice, pile smo šampanjec, pomerjale različne obleke, iskale po internetu in tuhtate, kakšna bo naša rdeča nit.
(Odločile smo se za "Mismatched rose gold" varianto.) Predebatirale smo ideje o dekoraciji, postavitvi dvorane, urniku, rožah, plesu, glasbi, skratka vsem kar paše zraven.
Verjamem, da več glav več ve. 

Nekaj dni pred poroko smo se vse dobile na drugem (oziroma zadnjem) "sestanku", kjer smo dorekle detajle, urnik, scenosled, na kaj je potrebno biti pozoren, kdo za kaj poskrbi, take reči... Potem se je zgodil manjši blackout (nepričakovani drugi del dekliščine) ki mi je otežil naslednji dan življenja s hudim glavobolom... o tem morda kdaj drugič ;)

Najlepše pa mi je bilo, da so punce en dan pred poroko z mano odpotovale v Štanjel, kjer smo skupaj tudi prespale. Na predvečer poroke smo si ogledali lokacijo, skupaj postavljali dvorano, poskrbeli za detajle, peli, plesali. Skupaj smo preživele poročno jutro, naredile bogat zajtrk, se sprehodile po prečudovitem Ferrarijevem vrtu in pile kavico. Potem pa je šlo vse zelo hitro. 

Poročni dan sam po sebi mine hitro. Prav tako dekliščina. Zato se mi je zdelo super, da smo imele še teh nekaj skupnih trenutkov. 
O vlogi družic je veliko zapisala moja prijateljica Tjaša, sama bi dodala le sledeče iz svoje izkušnje:
zelo sem bila vesela, da so si moje punce lahko vzele čas in z mano preživele nekaj dni v duhu planiranja in organizacije poroke. Zelo mi je bilo prijetno, ko sem bila "v središču" dogajanja, v smislu, da so vedele koliko mi pomeni, da so si vzele čas, se potrudile, se prilagodile - meni in druga drugi. Vse skupaj je bila zelo lepa izkušnja in če bi lahko, bi jo ponovila točno tako ♥


Iz vseh zgodb, ki jih poznam, vključno z mojo, pa seveda ne gre brez (malih ali velikih) zapletov. Ni variante, da so vse družice 100% zadovoljne, vedno se mora nekdo prilagoditi, ampak saj je tako tudi v življenju, kajne? Kako smo se me lotile izbora tematike, rdeče niti in te famozne "usklajene" obleke, preberi tukaj - OBLEKE ZA DRUŽICEZa vse, ki ste v dvomih pa še to; ne paše ravno sem, je pa pomembno!
Sprejeti vlogo gosta, družice ali priče je po mojem mnenju čast. Je gesta s strani ženina in neveste, ki pokaže, da jima nekaj pomeniš, da si te želita ob sebi. Zato menim, da ni greh vabilo odkloniti, če sam ne čutiš tega veselja, ali pa ti je odgovornost družice oziroma priče prevelika. Čustva so taka smešna stvar; in edina prava pot je, da jih upoštevaš. 

Slike: Alen Karupovič

You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.