Beauty DIY #BeThistyFor

04:38

"Kaj pa vas zares "odžeja"? 


Najnovejši "slogan" pri znamki L'Occitane me je spodbudil k razmišljanju...

Enako kot s človeško (telesno) žejo, ki, kadar jo žačutimo, že govori o dehidraciji telesa, je z našo kožo. Kadar začutimo zategovanje, luščenje, srbenje ali gubanje kože, je ponavadi že prepozno. Zato je odgovor na "Kaj pa vas za zares odžeja?" verjetno PREVENTIVA - skrbeti moramo, da telo in koža ne postaneta "žejna" :)V naših letih (30+) ni niti časa niti volje po eksperimentiranju. Vsaj ne, kar se tiče kože. Zato uporabljam preverjene recepte in blagovne znamke. Med njimi so Melvita, Afrodita, nekaj izdelkov Garniera in vsake toliko kaj novega. Tokrat bom priložnost ponudila liniji Aqua Réotier od L'Occitana.
Imam pa dva doma narejena pilinga/maski, ki jih že leta uporabljam, in sicer:
- GLINENA maska (in piling)
- OVSENA maska

Glino kupim v trgovinah z zdravo prehrano, ali pa jo sama namešam iz prehranske gline z malo vode in eteričnega olja (po potrebi). Rada imam goste maske, ki se dlje sušijo. To pomeni kakih 20 minut, nato jo z nežnimi krožnimi gibi izperem iz obraza. Glina iz črnega morja deluje predvsem prečiščevalno, iz kože "potegne" nečistoče. Po maski je kožo potrebno navlažiti - vedno!

Ovseno masko pa naredim iz zmletih ovsenih kosmičev, prav tako z vodo. Oves deluje protivnetno, torej pomirja in hrani kožo. Naredim jo po občutku, v majhni posodici, kar s prstom.
Včasih dodam med (deluje hranilno), včasih jogurt (deluje blažilno), včasih olje čajevca (za čiščenje kože), lahko pa se doda tudi za lešnik veliko "kepico" priljubljene hranilne kreme za obraz.
p.s. To masko se dela pod tušem, ker pogosto odpada :)
p.s. simpatični posodici pa sta spominček iz potovanja po Kitajski in ravno prav veliki za eno masko. You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.