POROKA: prvi ples

00:06

Kako sva se lotila najinega prvega plesa (jasno, zelo premišljeno) in kaj naju je kljub odlični pripravi presenetilo :)

K sreči, oziroma po naključju, sva lani začela obiskovati tečaj družabnega plesa in sva že kar dobro poznala osnove hitrega ter počasnega valčka, tanga, fokstrota, rumbe, salse, ča-ča-ja, disko foxa... Za prvi ples sva med naštetimi izbrala tistega, za katerega sva menila, da nama gre najbolje ter da poznava že kar nekaj "naprednih" figur: angleški (počasni) valček, torej.


Prvi ples ❤

Potem sva poiskala lepo skladbo, z lepim besedilom in tri četrtinskim taktom, ki bi jo na poroki sicer zaigral bend oziroma zapela Alenka Godec. To je težje kot se zdi, saj skladbe, ki so nama bile všeč, niso bile najbolj primerne za poročni ples (npr. moj favorit My way od Franka Sinatre govori o približevanju koncu življenja...).

Skrtaka, izbrala sva Moon river, ki ga poje Andy Williams in pridno vadila doma v dnevni sobi ter zadnji mesec 2x na teden v sklopu plesnih vaj.

Zelo dobro nama je šlo, res sva bila pripravljena, pa vseeno naju je kar nekaj stvari presenetilo :)
Nič dramatičnega, pa vseeno bi se lahko na to bolje prirpavila:

POROČNI / PLESNI ČEVLJI

Bistvena razlika med plesnimi in poročnimi (klasičnimi) čevlji je v podplatu, ki je pri plesnih čevljih usnjen in zato lepo drsijo po plesišču. Tudi moški salonarji so "klasa zase" in jih je nujno pred poročnim dnem uhoditi oziroma "u-plesati". Nisva pa računala z betonskim plesiščem, tako da nama plesni čevlji niso nič kaj dosti pomagali :) Obstajajo specializirane nalepke za čevlje, ki izboljšajo stik z različnimi plesnimi površinami!Slike: Alen Karupovič & @majadreamland
PROSTOR ZA PRVI PLES

En večer pred poroko sva v prostoru, kjer bo potekalo slavje in ples - Viteški dvorani Gradu Štanjel - ponovila najino plesno koreografijo. Upoštevala sva, da bo nekaj prostora vzel bend in se temu prilagodila. Na poročni dan pa je bend vzel 2x več prostora, kot sva računala in obkrožena sva bila od kablov, preko katerih pa, na srečo, nisva padla :)

GLASBA ZA PRVI PLES

Ples sva doma vadila preko posnetka glasbe, jasno. Z Alenko sva preverila, ali bo lahko odpela skladbo, ki jo sicer poje moški (brez problema!) ampak, nismo pa z bendom v živo probali. Izbrali so bistveno bolj počasen ritem, kot je bil tisti, po katerem sva vadila. Ko sva to opazila, je bilo seveda že prepozno :)

Da ne bo pomote, vse je bilo super, najin ples je je stekel gladko in požel velik aplavz. Ampak, če sva se že pripravljala tako intenzivno, bi lahko pomislila še na te malenkosti in v plesu še malo bolj uživala... ker morava pa priznati, da so naju, poleg tega, da si itak "majčkeno v oblakih" na ta dan, zgoraj omenjene tri stavri kar malo spravile iz koncepta :)


p.s. Tako kot vsa področja, ki se tičejo poroke, je tudi prvi ples stvar vajinega okusa, osebne preference in zelo osebna odločitev. Morda je celo eden izmed bolj "intimnih" trenutkov, zato... nima veze, kaj vama rečejo starši, prijatelji, kdorkoli... prvi ples bo samo eden - in naj bo predvsem vajin!
You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.