DIY: reciklirani pulover

01:47

Kako v petih preprostih korakih predelati (olepšati) star pulover, da zasije v novi luči? 


POTREBŠČINE: 
- pulover ali majica, ki jo želiš "reciklirati"
- sukanec, šivanka in škarje
- poljubne perlice in bleščiceKORAK 1: 
Poskusimo različne kombinacije postavitve perlic in bleščic. Ko se odločimo za določen vzorec, ga lahko za vsak slučaj slikamo, da nam bo pozneje v pomoč 😊KORAK 2:
Potrebno je osnovno znanje šivanja, torej, sukanec vtaknemo v šivanko, naredimo vozel in ga pritrdimo na mesto, kjer želimo začeti. Najlažje je, da se šivanja lotimo simetrično, torej začnemo na sredini.KORAK 3: 
Šivamo v kratkih navpičnih linijah, da se pozneje, pri nošenju in raztegovanju puloverja/rokava, sukanec ne bo strgal. Najbolje bi pravzaprav bilo, da vsako bleščico oziroma perlico posebej zašijemo in zaključimo z vozlom.KORAK 4:
Tako nadaljujemo, dokler ne končamo želenega vzorca. Če vmes zmanjka sukanca, naredimo vozel in nadaljujemo z novim sukancem. Vseskozi delamo močne, dvojne ali celo trojne vozle.KORAK 5 oz. TRIK:
Perlice in kristalčke šivamo "normalno" skozi luknje, bleščice pa šivamo tako, da šivanko potisnemo skozi bleščico, nato skozi majhno perlico in takoj nazaj skozi enako luknjo bleščice v pulover. Perlica bo tako držala bleščico.KONČANO:foto: Maja Kovač

You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.