DIY: CANTUCCINI - Almond biscuits

02:15

Cantuccini - tradicionalni italijanski biskvit oziroma, v naših krajih bolj poznani kot "domači prijatelj" so super enostavni piškoti, kjer lahko porabimo karkoli imamo ravno pri roki.



Recept sem prilagodila oziroma nakombinirala iz recepta moje tete Magde in modernejših izvedb iz spleta. Vsakič naredim nekoliko drugače in prav vsakič so dobri.





Za osnovni recept potrebuješ:
- 1 jajce
- 100g moke
- 50g sladkorja
- 1 žlička vanilijevega sladkorja
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žilčka cimeta
- približno 50g mandljev ali pistacij
- po želji rozine, kandirano sadje... ***


Postopek:
Jajce razžvrkljaš. 
-
Dodaša mešanico moke, sladkorja in pecilnega.
Gneteš.
Dodaš začimbe, mandlje, sadje... in spet gneteš. 
Zaviješ v folijo in pustiš za cca 30min v hladilniku.
-
Na peki papir narediš "debele podlogovate trakove", ki jih pečeš 30min pri 180stopinj. 
Narežeš na cca 1cm tanke rezine. 
-
NATO PO ŽELJI (nama je bolje brez tega zadnjega koraka)
Narezane rezine pečeš na vsaki strani še 10min. Potem pridejo bolj trdi, suhi, kot Cantuccini, ki jih kupiš v trgovini  🍬



* za pisane kantučine sva uporabila 1 žličko kakava; drugič pa 1 žličko matche. Ne da veliko okusa, samo obarva testo. 
** recept sva poskusila z navadno, ajdovo, pirino moko in mešanico enozrnice - vse variante so dobre. Najbolj "sladka" in s tem tipična različica pa pride iz navadne moke.
*** enkrat sva imela ogromno domačih suhih fig, ki sem jih narezala na majhne kocke in uporabila namesto rozin - odlično. 



You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.