GLAMPING: Hiša Raduha

11:17

Slabo uro vožnje iz Ljubljane, preko Kamnika in mimo Velike Planine se po ovinkasti cesti spustiš do kraja Luče. Tam se neposredno ob reki Savinji razprostira posestvo družine Breznik. Verjetno najbolj slovijo po izvrstni slow food kuhinji, saj se v kombiniranju tradicije in sodobnih trendov kalijo že štiri generacije. A o hrani nekoliko pozneje.NASTANITEV
Hiša Raduha ponuja doživetje drugačnosti v stiku z naravo. Domiselne in z občutkom narejene in opremljene enote imajo čudovit razgled na reko Savinjo in goro Raduha, vsaka ima tudi svoj jacuzzi. Izbirate lahko med:
- dvema hiškama na drevesu
- dvema enotama v stari štali
- ali eno večjo enoto - (predelanim) kozolcem.

Midva sva izbrala najmanjšo, a za moj okus najlepšo enoto - hiško na drevesu. Njen jacuzzi se namreč nahaja na balkonu, kar je še posebaj prijetno (in ravno dovolj intimno) v hladnejših mesecih saj ima razgled na romantično zasneženo okolico.ZAJTRK & VEČERJA
Zajtrk je vključen v katerikoli paket, večerja pa je po izboru. Lahko izberete med dnevno ponudbo ali degustacijskim menijem. Kar nekaj ljudi pride zgolj na večerjo. In tukaj moram omeniti, da ob prihodu nisva bila odloča, ali bova vzela večerjo ali ne. Kakorkoli, ne najdem besed, kako zelo žal bi nama bilo, če se za večerjo ne bi odločila, ker je bila izvrstna! Vse pripravijo sami, vse je sveže, sestavine so sezonske in lokalne, vsega je bilo dovolj in vse kombinacije so bile natančno premišljene in super okusne. Tukaj so res razorožili kakršenkoli predsodek do Slow food-a :)

KAJ POČETI
Odvisno od letnega časa so na voljo številne aktivnosti. Jaz sem navijala za lokostrelstvo v Logarski dolini, a je bilo zaradi nizkih temperatur žal zaprto. Šla sva na dolg sprehod ob reki Savinji, potem pa se je kar hitro stemnilo. Osebje v Hiši Raduha vam bo zagotovo znalo svetovati, osnovne opcije pa so sledeče:
- Pohodništvo: Snežena jama v poletnem času, v bližini tudi Logarska dolina in Velika Planina
- Rafting in kolesarjenje v poletnem času, za lažje in težje ture v Savinjskih Alpah
Muharjenje je možno od 1. aprila do 31. oktobra na Savinji, Lučnici in Dreti
- Ribolov na sulca je možen v zimskem času od 1. novembra do 15. marca v reki Savinji 
- Smučanje: v kraju Luče je manjše smučišče, sicer najbližje smučišče so Golte
- Tek na smučeh v Logarski dolini pozimi, poleti pa lokostrelstvo na Turistični kmetiji Gradišnik
- ...bodimo realni, jacuzzi zmaga 💚

Več pa tukaj: Hiša Raduha

You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.