TERME: Črna voda v Morvskih toplicah

02:41

Zdravilna voda je naravno bogastvo Moravskih toplic in s tem tudi njihov glavni atribut.
ČRNA VODA - vemo za kaj sploh gre? 


Gre za termomineralno vodo, ki izvira v vrelcih 969 do 1467 m pod površjem in ima pri izviru temperaturo do 72°C. To jo uvršča v sam vrh najtoplejših termomineralnih vod ne le v Evropi, temveč tudi v svetovnem merilu. Nefiltrirana je "črne" barve, motnega videza, ima slan okus, rahlo diši po nafti in ni primerna za pitje. Zaradi svoje kemične in fizikalne sesatve je bila že od samega začetka razglašena za naravno zdravilno sredsatvo

Kopanje v črni vodi telo krepi, ima protibolečinski in pomirjevalni učinek. Povzroča dilatacijo (širjenje) ožilja in zato pomaga pri kroničnih vnetjih, kot npr. revmi in pri kožnih boleznih. Zdravilni učinki:
GIBALNI SISTEM: pospeši rehabilitacijo po poškodbah in opracijah gibalnega sistema, pomaga pri revmatičnih obolenjih

SKLEPI: blaži bolečine in izboljša gibljivost, manjša otekline 

- KOŽA: jo neguje, neguje, izboljšuje imunsko odpornost, vzpostavlja primerno ravnovesje, pospešuje njeno regeneracijo ter zdravi nekatera kožna obolenja

- STRES: izboljšuje splošno počutje in blaži stres.

Vendar pozor, nefiltrina termomineralna voda ni primerna za vse, npr. za otroke je lahko premočna, prav tako vroča voda ni priporočljiva pri težavah s krčnimi žilami, pri nalezljivih kožnih boleznih pa je vstop v skupni bazen povsem prepovedan! Bodite skrbni do sebe in do drugih, pri kakršnemkoli dvomu se raje pozanimate pri strokovnjaku ✌Možnosti nastanitve

Terme 3000 - Moravske toplice spadajo v skupino Sava hotels & resorts. V moravskih toplicah ponujajo cenovno, izkustveno in stilsko razniliko ponudbo nastanitve: 
- Hotel Livada Prestige***** (na zgornji sliki)
- Hotel Ajda ****
- Hotel Termal ***
- Prekmursko vas Ajda **** (ki je povezana s hotelskim kompleksom)
- in apartmajsko naselje Prekmurska vas **** (ki pa je nekoliko odmaknjena od hotelskega vrveža)

Hoteli imajo lastne zunanje in notranje bazene ter savne, vsi so med sabo povezani (tako, da lahko v natikačih in kopalnem plašču prehodite vse), prav tako so povezani z Medico-wellness centrom Thermalium, kjer nudijo pestro izbiro kozmetičnih in sprostitvenih storitev. Pod hotelom Livada Prestige ***** se nahaja tudi center tajske masaže THAI.

V neposredni bližini se nahaja še golf igrišče ter bazenski kompleks Terme 3000, ki je še posebaj primeren za družine z otroki. Tam ni (premočne) nefiltrirane črne vode.


Pekmurska gibanica je bila odlična. Sicer pa je najin kulinarični favorit Pekmurski obloženi kruhek v bazenskem bifeju hotela Ajda ;) ps. Hotel Ajda je bil leta 2018 konkretno prenovljen. Poleg novo opremljenih sob in suit so v celoti prenovili tudi notranji bazenski kompleks s savnami in prostorom za počivanje. Teh seksi oranžnih počivalnikov na zgornji sliki ni več, so pa zato zelo obetavne iz stropa viseče okrogle košare.
Komaj čakam, da sprbava!

You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.