DIY: Pustna maska čarobni samorog

12:37

Pust je pred vrati in spet ustvarjam z mojo najljubšo "partner in (fashion) crime" osebo, Tjašo iz TK Swat-a 💚

Lani sva se za pusta našemili v prisrčni srnici, leto pred tem v morski deklici, še pred tem v netopirja itd. Vse objave najdete v arhivu, sestavljene pa so iz "kostumskega" in "makeup" dela. Jaz pripravim navodila kako izdelati dodatke, Tjaša pa za zraven ustavri korake do popolnega makeup-a. Vedno se potrudiva, da uporabiva stvari, ki jih imava (oziroma, ki jih verjetno imate tudi vi) že doma. In tudi tokrat je tako.

Torej, že večkrat sem pri ustvarjanju izhajala iz obroča za lase, ki si ga preprosto nadanemo na glavo, tokrat sem se odločila za še bolj preprosto idejo. Reciklirala bom star pulover in iz njega ustvarila pustni kostum SAMOROG 🐎 💫


Vse stvari, ki sem jih uporabila sem imela doma od preteklih zabav, stare dekoracije, novoletnih dodatkov ipd. Vedno vse izdelam sama, a tokart sem naredila izjemo: glede na to, da rog na elastiki stane 2 evra, sem ga kar kupila. Lahko bi ga izdelala tudi sama iz nogavice, vate, in bleščečega spreja, a se mi je res zdelo škoda časa 🙈

KAJ POTREBUJEŠ:
- pulover ali hoodie
- rog
- nekaj belega in roza filca
- različne rože, perle in biserčke
- škarje, sukanec in šivanko
- časa pa je šlo več, kot sem predvidevala, cca 3h!

KORAK 1:
iz belega filca izrežeš velika ušesa (trikotnike), iz roza blaga ali papirja izrežeš nekoliko manjša ušesa. Pazi, da so precej špičasta, izgleda bolje, kot če so ovalna. Potem jih zašiješ ali zalepiš skupaj.
KORAK 2: 
oblečeš pulover in si označiš, kje naj se nahaja rog. To je odvisno od tega, kako velika je kapuca in kako pade. Začneš s šivanjem na sredini, torej z rogom. Nato nadaljuješ z ušesi in paziš na simetrijo. Na koncu dodaš rože in perlice. Predlagam, da za vsako stvar uporabiš nov sukanec, če slučajno pride do pretrganja, bo tako škoda manjša.
KORAK 3: 
Namesto grive sem okrasila vrvici od kapuce. Na tanek satenast trak sem nanizala perlice, na oba konca traku naredila vozel in jih zavezala na vrvico od kapuce. Na vsaki strani sem uporabila tri trakove, dva rozna in enega zlatega.

KONČANO.Navodilo za UNICORN MAKEUP najdeš na tem linku. 

You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.