DIY: Pletena košara

07:50


Lansko leto enkrat poleti smo s prijateljicami obiskale Kamnik. Potekal je sejem ročnih obrti. Punce so se zagledale v stojnico s pletenimi košarami, jih občudovale in že razmišljale s kakšnim pojasnilom bi upravičile svoj nakup. Fantje oziroma možje so nas preganjali, zato do nakupa ni prišlo, smo se pa zmenile, da jim ob priliki (za božička ali rojstni dan) takšno košaro napletem in podarim jaz :) 


Postopek je preprost, za material pa sem uporabila kar staro majico, ki bi sicer šla v reciklažo tekstila. 


POTREBUJEŠ: kolut tkanine, debelejše vrvi, ali tako kot na sliki - kos jersey-ja, ki ga narežeš v največ 1 centimeter širok trak in raztegneš. POSTOPEK: na začetku niti narediš zanko - pričneš s kvačkanjem: narediš manjši krogec, npr. 4 zanke - nato nadaljuješ vedno večje krogce, npr. 8, nato 16, nato 32 zank... - ko dosežeš željeno velikost spodnjega dela košare, prešteješ zanke in nadaljuješ v višino z vedno enakim številom zank.
Jaz sem na koncu želela narediti še barvni poudarek, zato sem za en krog uporabila bleščečo in svetlo modro tkanino. Zaključiš z vozlom.


You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.