DIY: reciklaža puloverja v masko za spanje

08:22

Stara oblačila ponavadi podarim naprej ali pa odnesem na rdeči križ, včasih pa kakšen kos tudi predelam v nekaj novega. Že večkrat sem v (pre)svetlih nočeh pogrešala masko za oči in ker nisem našla nobene zares lepe, sem jo poskusila narediti kar sama. Uporabila sem rokav stare črne in zelo mehke jopice.

Tako kot ponavadi, sem se potrudila, da je postopek sila preprost, torej, da od orodja potrebujš samo škarje, šivanko in sukanec. Je pa res, da sem med izdelavo večkrat pomislila, kako lažje, bolj natančno in hitreje bi šlo, če bi imela švalni stroj... Izdelava maske z ročnim šivanjem ti bo vzela dobro uro časa. 
Potrebuješ: 
- črno blago, nekaj mehkega, lahko tudi plišastega
- košček čipke
- sivko kot polnilo
- 25cm elastike
- po želji okraske, kot so perlice
- škarje, šivanko in sukanecPostopek: Korak 1: Iz mehkega blaga izrežeš 2 kosa v obliki maske za spanje. Iz čipkastega blaga izrežeš eanko, a za 1cm povečano obliko in jo položiš na sredino, med črni plasti. Da se plasti med sabo ne bodo premikale, jih lahko fiksiraš z buckami.Korak 2: Pričneš s šivanjem, pri čemer paziš, da so razmaki in globina šivov čimbolj enotni. Ob straneh pazi, da ne pozabiš dodati elastike. Tukaj šivaj bolj na gosto.Korak 3: Predno prideš do konca oz. naokrog, med plasti napolniš nadrobljeno sivko.Po želji: Jaz sem se odločila za dodatno okrasitev. Rob sem naknadno okrasila še z drobnimi perlicami.Končano: You Might Also Like

0 comments

DIY - v kuhinji

DIY - v kuhinji
Vsak teden preizkusiva ka nov recept. Objaviva pa zgolj tiste najboljše, ki jih je resnično vredno deliti.

DIY - maškerada

DIY - maškerada
Med vikendi se najde tudi čas za prijatelje in skupno ustvarjanje. Najraje pa ustvarjamo pustne maske :)

DIY - reciklirajmo

DIY - reciklirajmo
Če tudi ti ne želiš podpirati masovne potrošnje, lahko stare, pokvarjene in odslužene predmete, obleke in dodatke recikliraš. Hitro, enostavno in lepo.